Kisújszállás

2019.12.03. 14:00

Életmentést tanultak a tűzoltók

Rendkívüli oktatás keretében tanította a kisújszállási mentőszolgálat vezetője a napokban a főfoglalkozású és önkéntes tűzoltókat arra, hogyan tudnak egy bajba jutott embernek segíteni, ameddig megérkezik a profi segítség.

Czakó Nóra

Az elméleti és gyakorlati oktatás keretében a tűzoltók elsajátították azokat az alapvető ismereteket, amelyek létfontosságúak lehetnek egy eszméletlen vagy súlyosan sérült ember életben tartásához. Gyakorolták a sebek, vérzések, égési sérülések ellátását és azt is, hogyan segítsenek egy sztrókos betegen vagy éppen egy életveszélyben lévő kisgyermeken.

A részt vevő tizenkét tűzoltó a gyakorlatban is kipróbálta az újraélesztést, illetve a defibrillátorral való életmentést. Egy ilyen eszköz már jó ideje megtalálható a kisújszállási beavatkozó szeren, de szerencsére élesben még egyszer sem kellett használni. Hogy szükség esetén minden jól menjen, a tűzoltók többfajta eszközön is gyakorolták a tennivalókat.

De elméletben is felkészültek rá, hogy akár szolgálatban, akár civilként is hatékonyan tudjanak segíteni, ha nagy a baj – olvasható a Kisújszállási Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában