Csataszög

2019.12.16. 14:00

Gépesítik a falu karbantartását, a hóeltakarításban is segíthet

Közel kétszázötvenkétezer forint értékben tudott különféle, a belterületi közterületek karbantartásához szükséges eszközöket, gépeket vásárolni a csataszögi önkormányzat.

Kovács Berta

Az eszközbeszerzésre a Magyar Falu programban benyújtott sikeres pályázatnak köszönhetően jutottak anyagi forráshoz. A megítélt eszközök már a településen, raktárban elhelyezve várják, hogy használatba vegyék őket. A falu eszközállománya így egy fűnyíró traktorral, egy generátorral, egy kompresszorral és egy ágvágó fűrésszel gyarapodott.

Oravecz Zsuzsanna Éva polgármester hozzátette, a saját költségvetésük terhére szeretnének még egy, a kistraktor elé szerelhető hóekét is. Ezzel a járdákról is el tudnák tolni a havat, nem kellene teljes mértékben a közfoglalkoztatottak kézi erejére támaszkodniuk. Az ekét mindenképp szeretnék megvásárolni ezen a télen, remélhetőleg még a hóesés előtt. Az utakról pedig a már meglévő nagyobb traktorukkal tudják a havat letakarítani, rendelkeznek ugyanis arra a gépre felszerelhető gréder­rel is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában