Mezőtúr

2019.12.18. 07:00

Különleges eszközeikkel varázsolták el a nézőket a mazsorettek

Második alkalommal szervezték meg az országos mazsorettversenyt a kö­zelmúltban. Az eseménynek a Városi Oktatási Centrum adott otthont.

Szabó Lilla Laura

Sokan neveztek a mazsorettversenyre

Fotó: Komprádt Károly

A versenyzők húsz településről érkeztek, változatos korosztályok mutatkoztak be számos kategóriában. A bajnokságot Győrfi Dalma és a Dalma Dance Klub oktatói szervezték. Dalmát már huszonkét éve fűzik szoros szálak Mezőtúrhoz.

– A versenyt a Magyar Majorette Szervezetek Szövetsége szabályzatának megfelelően bonyolítottuk – mondta. Hozzátette, a rendezvényt igen nagy érdeklődés övezte, hiszen közel ötszázan neveztek, hogy bemutatkozzanak a szakmai zsűri előtt.

Sokan neveztek a mazsorettversenyre
Fotó: Komprádt Károly

– Az Európa-bajnokságra készülő csapatok is bemutatkoztak, pontokat gyűjtöttek. Húsz településről érkeztek, többek között Szegedről, Kisbérről, Pécsről és Miskolcról – részletezte a szervező. A csapatok három nehézségi szintben indultak. A start, vagyis a kezdő, a basic, tehát középhaladó, valamint master, azaz profi kategóriákban. Korosztályukat tekintve az óvodásoktól a gyermekeken és serdülőkön át egészen a felnőttekig képviseltették magukat a versenyzők.

– Változatos számokban szerepeltek. A klasszikus mazsorett elemeinek bemutatása mellett megjelent a pompon, de egyéb kellékekkel előadott produkciók is. Így a nézők láthatták, milyen látványos egy zászlós, szalagos vagy a botokkal színesített bemutató – mondta Dalma.

Hozzátette, volt olyan egyesület, amely különleges eszközt használt a gyakorlatai során. Az amerikai filmekből sokak számára ismerős lehet az a hosszú, jogarszerű bot, amellyel a szurkolócsapat kapitánya vezeti a sort. Itthon ez a kellék még kevésbé elterjedt, ám kétségkívül különleges látványosságnak számít. Jelenleg még csak a miskolci egyesület dolgozik vele.

Dalma említést tett egy másik eseményről is. Szintén nemrégiben szerveztek Törökszentmiklóson egy országos megméretést, Mikulás Kupa néven. Ezen ezer feletti volt a jelentkezők létszáma. A túrkevei csapatok közül a középső és nagycsoport dobogóra állhatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában