Vélemény

2019.12.06. 11:30

Nehéz, mégis nemes feladatot vállal, aki nevelőszülőnek áll

Hálás lehetek, hogy gyermekként olyan élményeket, emlékeket szereztem a családról, amelyek által megtanultam, mi is a szeretet vagy mit jelent az otthon melege. Sajnos sokaknak ez nem adatik meg. Különbözőek vagyunk, eltérő sorsokkal, az indulás pedig egyeseknek jóval nehezebb, mint másoknak.

Szabó Lilla Laura

Mindig elborzasztja az embert, ha gyerekekkel kapcsolatos szörnyűségekről hall. A nem ideális családi környezet, a bántalmazás vagy a mély szegénységben uralkodó körülmények „nem valók egy olyan kicsinek”. Ez az általános reakció. De van, aki ennél többet tesz. A lehetőségek és jogszabályok tükrében magához veszi az „olyan gyereket.” Vagy többet. Őt nevelőszülőnek hívják. Nemes, mégis nehéz feladatot vállal, amihez persze sokféle segítséget és támogatást kap. Arra azonban semmi nem készítheti fel, hogyan boldoguljon a mindennapokban a sokszor igen megrázó élményeket megélt gyermekkel.

Nekem is volt szerencsém megismerni egy nevelőszülőt a közelmúltban. Életem egyik igen meghatározó találkozásaként éltem meg. Csillogó szemekkel és teljes odaadással beszélt a hivatásáról. Hiszen annak tekinti. Sőt! Küldetésnek. Cikkünkben olvashatnak a mindennapjaikról, a kellemes és nehéz pillanatokról.

Rózsika története számomra mindenképpen erős üzenetet hordoz. Méghozzá arról, hogyan is működik a szeretet. Nem tesz különbséget, nem szelektál, nem vesz figyelembe vérségi kapcsolatokat. Összefűzi és biztonságban tartja azokat, akik a kötelékébe kerülnek. Erről szól a család. Megadni ezt az élményt valakinek, aki soha nem élt át hasonlót, túlmutat a jóságon. Azt hiszem valódi hőstett…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában