Jászkunság

2019.12.31. 18:23

Összeszedtünk hasznos információkat újév napjára

Bár megállunk egy pillanatra az újév köszöntésére, mutatjuk, hogy sürgős esetben hova fordulhatnak, és mire számíthatnak az év végi leállás alatt.

Szoljon.hu

Fotó: Fodor Orsolya

Gyógyszertárak

Ünnepnapon a gyógyszertárak zárva vannak, az ügyeletes gyógyszertár reggel nyolc órától másnap reggel nyolcig biztosítja a lakosság sürgős gyógyszerellátását.

Szolnokon kedden este 6 órától a Széchenyi Gyógyszertár, szerdán reggel nyolc órától a Szent István Gyógyszertár az ügyeletes gyógyszertár.

Cserkeszőlő: szerdán a Forrás

Jászapáti: szerdán az István Király;

Jászberény: szerdán a Szentháromság;

Karcag: szerdán a Betánia;

Kisújszállás: szerdán a Zöldy;

Kunszentmárton: nincs;

Mezőtúr: szerdán a Vasúti;

Tiszaföldvár: szerdán az Ószőlői;

Törökszentmiklós: szerdán a Pingvin Patika;

Túrkeve: szerdán a Paprika az ügyeletes gyógyszertár.

Az adatok tájékoztató jellegűek!

Ünnepi állatorvosi ügyeleti rend

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságának (Szolnok) tájékoztatása szerint 2020. január 1-én az alábbi állatorvosok látják el az ügyeleti szolgálatot:

Szolnoki kerület:

Besenyszög, Csataszög, Hunyadfalva, Kőtelek, Nagykörű, Tiszasüly, Szolnok, Tiszajenő, Tiszavárkony, Tószeg, Vezseny, Kengyel, Martfű, Rákóczifalva, Rákócziújfalu, Szajol, Tiszatenyő, Szászberek, Újszász, Zagyvarékas: nem vállalnak hétvégi helyettesítő szolgálatot.

Jászberényi kerület:

Jász­ágó, Jászárokszállás, Jászberény, Jászdózsa, Jászfelsőszentgyörgy, Jászfényszaru, Jászjákóhalma, Pusztamonostor, Alattyán, Jánoshida, Jászalsószentgyörgy, Jászboldogháza, Jásztelek, Jászapáti, Jászivány, Jászkisér, Jászszentandrás, Jászladány: nem vállalnak hétvégi helyettesítő szolgálatot.

Kunszentmártoni kerület:

Cibakháza, Nagyrév, Tiszaföldvár, Tiszainoka, Tiszakürt, Csépa, Cserkeszőlő, Kungyalu, Kunszentmárton, Mesterszállás, Mezőhék, Öcsöd, Szelevény, Tiszasas: dr. Tálas Sándor Kunszentmárton, Betlen G. u.23. 30/434-5210.

Karcagi kerület:

Karcag, Berekfürdő: dr. Dániel Mihály Karcag, Sport út 13. 59/313-807; 30/205-3260.

Kunmadaras: dr. Sinka Nándor, Kunmadaras, Karcagi út 21/a, tel.: 59/327–830; 30/925–8653

Abádszalók, Nagyiván, Tiszabura, Tiszaderzs, Tiszafüred, Tiszagyenda, Tiszaigar, Tiszaörs, Tiszaroff, Tiszaszentimre, Tiszaszőlős, Tomajmonostora, Újszentgyörgy, Kunhegyes: nem vállalnak hétvégi helyettesítő szolgálatot.

Mezőtúri kerület:

Törökszentmiklós, Tiszapüspöki, Kisújszállás, Kenderes, Fegyvernek, Kuncsorba, Örményes, Tiszabő: dr. Légrádi Attila Törökszentmiklós, Deák F. u. 106. 30/3920-250.

Mezőtúr, Kétpó, Túrkeve: dr. Begazy Zsolt Mezőtúr, József A. u.9. 30/977-0936.

Készenléti ügyeletes: dr. Légrádi Attila Törökszentmiklós, Deák F. u. 106. 30/3920-250

A készenléti ügyelet járványügyi és rendkivüli élelmiszer események (ételfertőzések, -mérgezések) bejelentésére szolgál.

Parkolás

Az NHSZ Szolnok arról tájékoztatott, hogy az ünnepi időszakban – december 24-től január 1-ig – az I-III zónák díjmentesen használhatóak.

Buszközlekedés

Az év végi ünnepek és a téli tanítási szünet idején az autóbuszok a megszokottól eltérően közlekednek. Erről ITT tájékozódhatnak.

Vonat

Karácsonykor és év végén változik a vonatok közlekedési rendje is. A MÁV honlapján minden információt megtalálnak.

A hivatalok, éttermek és üzletek ünnepi nyitvatartásáról pedig ITT írtunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában