JÁSZKUNSÁG

2019.12.09. 19:00

Pályázaton nyert eszközöket vettek át a megye tűzoltói

A katasztrófavédelem pályázatán elnyert eszközöket vehettek át december hetedikén, Szolnokon a megyében működő önkormányzati tűzoltó-parancsnokságok és önkéntes tűzoltó egyesületek – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

katasztrófavédelem

Az önkormányzati tűzoltóságok országszerte összesen 225 millió, az önkéntesek pedig 527 millió forintra nyújthattak be igényt.

Ezek a tűzoltóságok a mindennapi működéshez szükséges eszközöket – védőruhákat, sisakokat, csizmákat, tömlőket, motoros láncfűrészeket, lámpákat, EDR rádiókat – vehettek át, emellett gépjárműfecskendő és technikai eszköz felújítására, működési költségekre, oktatásra, illetve szertárépítésre és –renoválásra is pályázhattak.

Az átadáson Buzás Tibor ezredes, igazgatóhelyettes köszöntötte a megjelenteket, aki beszédében kiemelte, hogy a mostani pályázaton a megye hét önkormányzati tűzoltó-parancsnoksága több mint huszonhétmillió, tizenkilenc önkéntes tűzoltó egyesülete pedig közel tizenhatmillió forint értékben kapott támogatást.

Külön kiemelte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Tűzoltók Szövetsége által szervezett műszaki mentő szakmai napot, amely a hivatásos tűzoltók érdeklődésére is számot tartott. Mindemellett megköszönte az önkénteseknek a nyári, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei viharkárok felszámolása során tanúsított példamutató helytállást.

A rendezvény második felében Kovács Krisztián alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő értékelte az év szakmai munkáját. Hangsúlyozta, hogy az önkormányzati és önkéntes tűzoltók megfelelő színvonalon látják el feladataikat. Az önkéntesek vonatkozásában megemlítette, hogy rendszerint azonnal elindulnak minden olyan jelentős káresemény helyszínére, amelyről tudomást szereznek.

A főfelügyelő hozzátette, hogy idén márciustól a Kőtelki Önkéntes Tűzoltó Egyesület is megszerezte az önálló beavatkozásra való jogosultságot, így már négy ilyen egyesület működik megyénkben, amely tíz település biztonságát őrzi. Az önkéntes tűzoltók az elmúlt öt évben közel ezer megyei káreseménynél avatkoztak be.

Végezetül szólt arról, hogy az M44-es autóút új kihívásokat teremt, ezekre pedig a megyei állomány folyamatosan készül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában