TISZASZENTIMRE

2019.12.06. 11:30

Tízmillió forintos pénzdíjjal ismerték el a falut

Újabb országos elismerést kapott a kö­zelmúltban Tiszaszentimre, ötödik alkalommal vehette át a Belügyminisztérium elismerését Koczúrné Tóth Ibolya polgármester.

Ujvári László

Koczúrné Tóth Ibolya polgármester az oklevéllel

Forrás: Beküldött fotó

November közepén, Budapesten adták át a közfoglalkoztatási program elismerő díjait. Idén hazánk közel háromezer-kétszáz települése közül huszonegy olyan közfoglalkoztató kapott elismerést, akiknek tevékenysége kiemelkedik a mezőnyből. A hagyományoknak megfelelően, a közfoglalkoztatási programok megvalósításában kiemelkedő tevékenységet végző településeket jutalmazták, Tiszaszentimre eddig négyszer részesült elismerésben, ez volt az ötödik alkalom.

– Ez nemcsak az önkormányzat elismerése, hanem valamennyi, a közfoglalkoztatási programban dolgozó munkatársamé, a munkavezetők, adminisztrációt végzők, brigádvezetők és a közfoglalkoztatottak együtt végzett munkájának eredménye – hangsúlyozta hírportálunknak a településvezető.

Koczúrné Tóth Ibolya polgármester az oklevéllel
Fotó: Beküldött fotó

Az elismerés mellé jelentős pénzjutalom is jár, melyet az elismert települések a program bővítésére és javítására fordíthatnak. Mint megtudtuk, Tiszaszentimre a tízmillió forint értékű jutalmat a termelői kapacitások további fejlesztésére, bővítésére és az azt elősegítő szolgáltatásokra, valamint új eszközökre fogja fordítani. Megvizsgálják, milyen előrelépési, fejlődési lehetőségek vannak a tiszaszentimrei közfoglalkoztatási programokban, és ezek fedezetéül fog szolgálni a Belügyminisztérium támogatása.

Tiszaszentimre mellett a Tisza-tó régió egy másik települése, Tiszaörs is elismerésben részesült. Az miniszteri oklevelet Pogácsás Tibortól, a Belügyminisztérium államtitkárától Bodonné Gyöngy Erika polgármester vette át. Az ünnepség végén a két megyebéli település díjazottjainak dr. Hoffmann Imre helyettes államtitkár és dr. Berkó Attila kormánymegbízott is gratulált. Az eseményen Pogácsás Tibor bejelentette: a 2020-as költségvetésben száznegyvenmilliárd forintot különítettek el a közfoglalkoztatási programok finanszírozására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában