Szolnok

2019.12.14. 15:30

További vérvételi pontok létesülnek

A november eleje óta működő előzetes időpont-egyeztetésnek hála, gördülékennyé vált a vérvétel a rendelőintézetben. A lakosok igényeihez igazodva, további vérvételi pontokat – köztük a Széchenyi-lakótelepen – alakítanak ki.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

– A rendszer bevezetése kapcsán felmerült problémákat igyekszünk kezelni, és látjuk azt is, hogy van még fejlődési lehetőség. Például a fiatalok körében népszerű online bejelentkezés is könnyítené a helyzetet – mondta a tegnapi, Széchenyi-lakótelepi sajtótájékoztatón dr. Bene Ildikó, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet igazgatója.

Szalay Ferenc a sajtó munkatársainak részletezte, hogy a Széchenyin és Szandaszőlősön is biztosítottá válik a kö­zeljövőben a mintavétel.

Fotó: Mészáros János

– A Munkácsy úti orvosi rendelő felújítását követően februárban heti két alkalommal elindulhat a kihelyezett vérvételi hely működése, míg a Széchenyin tavasztól heti három alkalommal lesz lehetőség időpontot egyeztetni – magyarázta a polgármester, aki kifejtette, hogy a város előreláthatóan tízmillió forintot fordít az előírásoknak megfelelő helyiség kialakítására és a humán feltételek megteremtésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában