KISÚJSZÁLLÁS

2019.12.27. 11:30

Újabb defibrillátort adnak át a tornán

Évente kétszer szerveznek jótékony férfi és női amatőr és profi labdarúgótornákat, hogy annak bevételéből félautomata defibrillátort vásárolhassanak.

Daróczi Erzsébet

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Azokat azután intézményeknek adják az ötletgazdák, szervezők, Monoki Sándor, Berta László és Rapi István.

– Mentősként tudom, mennyire fontos, hogy amíg kiérkezünk egy eszméletlen beteghez, az ott lévők elkezdjék az újraélesztését. Innen is jött a defibrillátor adományozásának az ötlete – idézi a kezdeteket Monoki Sándor.

Az elképzelésük megvalósításához segítőkre is találtak, így kaptak már támogatást az önkormányzattól is, de a legtöbb bevétel a jótékony tornákon folyik be. Eddig egy-egy újraélesztő készüléket vásároltak három helyi iskolának és a Kisújszállási SE-nek. A nyári tornán már elkezdték a gyűjtést a Kumánia fürdőnek, s ezt a Szilveszter Kupán folytatják.

December 27-én amatőr versennyel indulnak, 28–30-a között pedig profi csapatok mérik össze tudásukat a Móricz Zsigmond Református Kollégium tornatermében. December 30-án 17 órakor, a torna zárasakor pedig átadják az újabb, immár ötödik defibrillátort a Kumánia fürdőnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában