Jászberény

2020.01.25. 17:00

A trauma lélektani hatásáról tartanak előadást

A háború után… címmel szervez előadói délutánt Faragó Annamária író, dokumentumfilmes január 30-án délután két órától az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campusának Apponyi Dísztermében. Témája az örökölt sors, a transzgenerációs trauma.

Illés Anita

Az utódok elbeszélései alapján az érdeklődők megismerhetik a második világháború foglyainak tragédiáját, a szovjet kényszertáborok kegyetlen világát. A történelmi trauma lélektani hatásait neves szakemberek segítségével elemzik a rendezvényen. Dr. S. Nagy Zita neuropszichológus, egyetemi adjunktus Traumatizáció után – A túlélés és növekedés lehetőségei címmel tart előadást. A kollektív traumatizáció, együttes gyógyulás lehetőségeit Orosz Katalin klinikai szakpszichológus, transzperszonális terapeuta tárja fel.

Az előadói délutánt kulturális műsor gazdagítja, ahol fellép Pitti Katalin operaénekes, Dózsa László színművész, Hegedűs Valér zongora- és orgonaművész. A műsorban közreműködik a Cantate Nobis Énekegyüttes. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában