TOMAJMONOSTORA

2020.01.23. 17:30

Az idei tervek között szerepel egy bérlakásprogram indítása is

Bár minden településen az előző év értékelése és az új év tervezése zajlik ezekben a hetekben, Tomajmonostorán már most látszik, hogy mi lesz az idei esztendő legnagyobb feladata.

Ujvári László

Az alap kijelölését már elvégezték a munkások

Fotó: Ujvári László

Ha nem is sikerült az elmúlt években minden problémát orvosolni a községben, a környék egyik legjobb helyzetben lévő településének számít Tomajmonostora. Egy fejlődő, folyamatosan gyarapodó falu képe fogadja a látogatót.

– Kifejezetten jó évünk volt tavaly, természetesen vannak még előttünk feladatok, most azokra összpontosítunk – mondta Fazekas Szabolcs polgármester. – Sajnos a lakosságszám csökkenése továbbra is tetten érhető a településen, de ezzel egy időben örömteli, hogy csökken az üres lakóházak száma – folytatta.

Az alap kijelölését már elvégezték a munkások
Fotó: Ujvári László

Az elmúlt évtized legnagyobb eredménye, hogy sikerült a faluban tartani az intézményeket, amiket azóta is gond nélkül működtetnek. Tavaly pedig betöltötték a közel tíz éve üres védőnői státuszt. – Büszkék vagyunk arra, hogy megtartottuk, esetenként visszacsábítottuk azokat a képzett szakembereket, akik segíthetnek a falu működtetésében és fejlesztésében – hangsúlyozta a vezető.

Bizakodóan néznek az idei esztendő elé, hiszen az elmúlt években lefektetett erős alapra építkezhetnek. Szó szerint, hiszen január elején elkezdődött az iskola tornacsarnokának építése a falu fő útjának számító Széchenyi és az Alkotmány út által határolt telken. A geodéták már kimérték a telekhatárokat, a kivitelező szakemberei pedig az épület sarokpontjait. Ottjártunkkor éppen az alap kijelöléséhez láttak hozzá a munkások, azóta már megjelentek a munkagépek, és elkezdődtek a földmunkák.

Nem túlzás azt állítani, hogy történelmi fordulóponthoz érkezett a falu, mivel több mint ötven éve nincs tornaterme.

– Az idei tervek között szerepel továbbá, hogy elindítunk egy bérlakásprogramot, valamint tavasszal elkezdődik a ravatalozó felújítása – részletezte a településvezető. Szeretnék az utolsó utat is pormentesíteni és szilárd burkolattal ellátni, amivel százszázalékos lenne a településen a szilárd burkolatú utak aránya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában