Vélemény

2020.01.15. 14:00

Dilemmák közepette választunk iskolát

Mindenki más szempontokat mérlegel egy-egy döntés előtt. Nincs ez másként akkor sem, ha általános iskolát választunk gyermekünknek.

P. Pusztai Nóra

Néhány nézőpontot mai cikkünkből is megismerhetnek. Tavaly mi is ebben a cipőben jártunk. Az éppen hatéves lányunknak kerestünk megfelelő oktatási intézményt. A szempontok közül első és legfontosabb a lakóhelyünktől való távolság volt, gondolva a jövőre, amikor egyedül jár majd iskolába. Ne kelljen a csemetének buszos átszállással megoldani a közlekedést!

Abban a szerencsés helyzetben voltunk, hogy még így is több belvárosi iskola jöhetett szóba. Egy napos őszi délelőttön a férjemmel kettecskén nyakunkba vettük a várost és felmértük a lehetőségeket. Minden oktatási intézményt meglátogattunk, ami az első kritériumnak megfelelt. Akadt olyan hely, ahol a portás nénin túl nem jutottunk, ő viszont teljeskörűen tájékoztatott.

Volt olyan is, ahol „nem körzetesként” minden kérdésünket elhárították. Kissé csalódottan haladtunk a további intézményekbe, amíg végül az utolsó helyen az igazgatónő készségesen elmagyarázott mindent. Kicsit már akkor úgy éreztük, hogy „ Igen, megtaláltuk!”. A nyílt napok során igyekeztünk megismerkedni a pedagógusokkal is, hiszen mégis ők töltik majd a nap nagy részét szemünk fényével.

Az első fél év megerősített minket a döntésünkben, de a jövő még homályba burkolózik. Vagyis az iskolaválasztás helyességéről lehet, hogy csak az élet egésze ad majd visszaigazolást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában