Abony

2020.01.23. 11:30

Figyelnek egymásra a téli időszakban is

A mostani, fagyos időszakban kiemelten fontos, hogy megkülönböztetett figyelmet kapjanak azok az emberek, akik egyedül élnek, magukról gondoskodni nem tudnak, és nincs segítségük a lakókörnyezetükben.

Hartai Gergely

– A családsegítő szolgálatnak van rálátása ezekre a lakosokra. Ám mindenképpen szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy ha a helyiek tudnak olyan személyről, aki közvetlen környezetében egyedülálló vagy önmagáról gondoskodni nem tudó, értesítsék az önkormányzatot vagy a családsegítő szolgálatot – mondta a város polgármestere. Pető Zsolt hangsúlyozta, nagyobb figyelmet fordítanak ilyenkor azokra a városbeliekre, akik egészségét veszélyeztetheti a hideg időjárás. A segítségnyújtási módok között szerepelhet egyebek mellett az, hogy az adott lakásban igyekeznek plusz fűtési lehetőséget biztosítani, de szükség esetén meleg ételt is adnának.

– A lakóktól már kaptunk jelzéseket arra vonatkozóan, hogy segítenének a rászorulóknak. Például adománnyal, és más módon is – közölte Pető Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában