Beruházás

2020.01.20. 19:00

Folytatódik a bölcsőde felújítása Kunhegyesen

Az elnyert és a város fejlesztésére fordított forrásokat illetően jelentős év volt a tavalyi.

Ujvári László

Elérte a tízmilliárd forintot a pályázati úton nyert uniós források összege. Két európai uniós programozási időszak alatt összesen ennyi pénz érkezett a városba.

– Örülünk neki, hogy ilyen eredményesen szerepeltünk az elmúlt közel másfél évtizedben – kezdte Szabó András polgármester. Hozzátette: a tavalyi esztendő jelentős eredményeket hozott, számos beruházás esetében történt előrelépés. Sikerült például megvalósítani a bölcsődeprojekt első ütemét, felújítottuk a szép, régi villaszerű épületet, mely otthont ad az intézménynek.

– Idén folytatódik a munka, százkilencvenmillió forint áll rendelkezésünkre, hogy megvalósítsuk a fejlesztés második szakaszát – folytatta. – Kialakítjuk a csoportszobákat, és további tizenkétmillió forintból korszerűsödik az intézmény konyhája.

Nagy eredmény, hogy hamarosan véget ér az ipari park korszerűsítése. Egy kínai beruházó komolyan érdeklődik az egyik parcella iránt, úgy tudni, élelmiszer-feldolgozó üzemet szeretnének létrehozni Kunhegyesen.

Egy külterületi utak felújítására fordítható támogatásból megtörtént a Tiszaburai út leaszfaltozása mintegy egy kilométer hosszan. Természetesen folytatódott a belterületi utak korszerűsítése is, tavaly a Dankó Pista és a Tompa Mihály utak kaptak szilárd aszfaltburkolatot.

– Továbbra sincs adóssága Kunhegyesnek, ami nagy dolog, mert sok pályázathoz kell önerőt biztosítani és ez megterheli a város költségvetését – magyarázta a településvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában