Szolnok

2020.01.30. 07:00

Ismét nekifuthatnak az alpolgármester megválasztásának

Csütörtökön tartja az esztendő első munkaterv szerinti ülését a megyeszékhely közgyűlése.

Mészáros Géza

A tanácskozás egyik fontos döntése lesz az alpolgármester-választás. Amennyiben a témában ezúttal sem születik érdemi döntés, úgy a grémium továbbra is mulasztásos törvénysértést valósít meg a vonatkozó jogszabályok értelmében. Ha pedig január utolsó napja után sem lesz legalább egy alpolgármestere a városnak, úgy a megyei kormányhivatal a jogszabályok értelmében a bírósághoz fordul, mely első körben ugyancsak felhívja a közgyűlés figyelmét a törvénysértő állapot megszüntetésére.

Ha pedig a testület továbbra sem tesz eleget kötelezettségének, úgy a bíróság az illetékes kormánymegbízottat kötelezi, hogy hivatalból jelöljön ki alpolgármestert. Mint arról korábban már beszámoltunk, az időközben született határozatok, rendeletek életbe lépését azonban a közgyűlés mulasztásos törvénysértése nem érinti.

Az alpolgármester(ek) megválasztása, esetleg meg nem választása mellett a holnapi közgyűlés érdekesebb napirendi pontjai a városüzemeltetéssel kapcsolatos előterjesztések lesznek, melyeket a városfejlesztési és városüzemeltetési bizottság már tárgyalt, és döntési javaslatokat tesz le a képviselők asztalára. Eszerint például csak érmével és mobiltelefonnal vásárolt parkolójeggyel lesz igénybe vehető, illetve új, V. zónába kerülhet az Árkád parkoló. A kombinált és az I. zónák esetében pedig díjemelés várható.

Az olyan városrészekben, ahol a hulladékok összegyűjtése és elszállíttatása csak a szolgáltató többletterhére lehetséges, az ingatlantulajdonosoknak vélhetően nagyobb gyűjtőedényzetet szükséges beszereznie, vagy többletszállítást kell kezdeményeznie.

A közösségi közlekedéssel összefüggésben a bizottság javaslata a közgyűlés felé egy saját tulajdonú gazdasági társaság megalapításának kezdeményezése az önkormányzati veszteségtérítési igény csökkentése érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában