Kunhegyes

2020.01.17. 16:30

Kerékpárút, sétány és játszótér is épül a folyóparton

Elkezdődhet idén a Kakat-ér várva várt rekonstrukciója, mely az elmúlt évek egyik legnagyobb beruházása lesz a városban.

Ujvári László

Hétszázhatvanmillió forintból, két beruházás eredményeként válik hamarosan Kunhegyes egyik igazi értékévé a szebb napokat látott Kakat.

A munka jelenleg a közbeszerzés szakaszában tart, ha minden jól megy, tavasszal elkezdődhet a kivitelezés. Az első ütemben háromszázötvenmillió forintból teszik rendbe az ér iszapos medrét a belterületi szakaszon, megszüntetve ezzel a belvárost érintő kellemetlen, posványos szaghatást. A beruházás második szakaszát a Zöld Város Projekt jelenti, melyek keretében négyszáztízmillió forint jut a Kakat-ér környezetére. Ez parkosítást, sétány és bicikliút kiépítését, kandeláberek kihelyezését és modern játszótér kialakítását jelenti.

Már régóta húzódik a nyertes beruházás kivitelezésének kezdete. Úgy tudni, ennek oka elsősorban, hogy volt olyan közbeszerzési eljárás, amely sikertelenül zárult. Egykor közösségi hely volt, a város színfoltja. Száz évvel ezelőtt még családok piknikeztek a Kakat partján, télen pedig a befagyott víztükrön korcsolyáztak. A küszöbön álló fejlesztés célja, hogy visszaállítsa az ér egykori állapotát és funkcióját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában