Besenyszög

2020.01.28. 20:00

Klubszobára gyűjtöttek a jótékonysági bálon a helyiek

A napokban újra jótékonysági bálra gyűltek össze a helyiek a Wesniczky Antal Művelődési Ház és Könyvtár színháztermében.

P. Pusztai Nóra

A Rózsák Táncműhely Klub anyukacsoportja is fellépett

Forrás: Beküldött fotó

– A szülői közösség év eleji alakuló megbeszélésén hangzott el először a gondolat, hogy felelevenítenénk a bálozás régi hagyományát a településen – mondta Bódiné Polgár Mónika, az esemény egyik szervezője, majd folytatta: valamikor régen úgy az iskolának, mint az óvodának, valamint a városban működő civil szervezeteknek mindig voltak jótékonysági báljai, melyeken adományokat is gyűjtöttek.

A Rózsák Táncműhely Klub anyukacsoportja is fellépett
Fotó: Beküldött fotó

A szervezéshez a szülőket, nagyszülőket, tanárokat is bevonták, együttműködtek a művelődési ház dolgozóival, így az előkészületek sora egy közösségformáló eseménnyé nőtte ki magát, összekovácsolta az embereket. A bálon a helyi Chiovini Ferenc Kolping Katolikus Általános Iskola tanulói mezőségi táncot jártak, mellyel megnyitották az eseményt, majd az iskolai énekkar furulyásainak előadását hallgathatta a nagyérdemű.

– Ami ezután következett, az igazán érdekes, hiszen a Besenyszögön régebb óta működő Rózsák Táncműhely Klubjának létrejött nemrég egy felnőtt „szakosztálya”. A jelenlegi, leendő vagy egykori iskolások szüleiből álló anyukacsoport adott elő egy, a hangulat megalapozását szolgáló táncot. Vacsora után gyorsan el is kezdődött a mulatozás a művelődési házban. Reggelig teli táncparkettet és üres asztalokat lehetett csak látni – részletezte az eseményeket a szervező. A telt házas rendezvény sikeréhez a lelkes szülői gárda adta az alapot, de a helyi vállalkozók is hozzájárultak.

– Előbb jött a bál ötlete, csak később fogalmaztuk meg a célt – magyarázta Bódiné Polgár Mónika. A jótékonysági bál révén a befolyt összegből az esztendők során felszabadult, jelenleg kihasználatlan tanterem klubszobává alakítását támogatják, hogy tanulók órák után, edzés előtt beülhessenek oda. Szőnyeget, bútort, babzsákfoteleket és egyéb berendezési tárgyakat is vásárolnak a tervek szerint, hogy a diákok szabadidejüket kényelmesen tölthessék el itt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában