Jászjákóhalma

2020.01.03. 11:30

Összegezték az elmúlt esztendőt a „jászok Nobel-díjasai”

Tizenötödik alkalommal találkoztak a Jászságért díjasok december 28-án, aprószentek napján Jászjákóhalmán, a Gazdakör épületében. A rangos elismerés birtokosai azok, akik a Jászság kulturális és oktatási életében kiemelkedő alkotómunkát végeznek.

Illés Anita

December végén ismét találkoztak a korábbi díjazottak

Fotó: Illés Anita

Házigazdaként a találkozó kezdeményezője, Fodor István Ferenc Jászságért díjas helytörténész, a Horváth Péter Honismereti Szakkör vezetője köszöntötte a résztvevőket. A jászok kitüntetettjei a hagyományoknak megfelelően az összejövetelen egy jó hangulatú ebéd mellett elbeszélgettek egymással, majd beszámoltak arról a kutató, értékőrző munkáról, amit idén végeztek és természetesen kitekintettek a következő esztendő terveire is.

December végén ismét találkoztak a korábbi díjazottak
Fotó: Illés Anita

Dr. Dobos László, a Jászok Egyesületének elnöke, a Jászságért Alapítvány kuratóriumának tagja az eseményen beszámolt többek között arról, hogy az alapítvány új elnöke Kiss Csaba jászárokszállási plébános. A „jászok Nobel-díjasai” a rendezvényen bemutatták legújabb kutatásaikat és helytörténeti kiadványaikat, publikációkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában