galériával

2020.02.11. 11:30

A Nemzet Művésze tanított népdalokat a megyeszékhelyen

Újabb állomásához érkezett vasárnap a Szakajtó Szolnoki Népzenei Műhely Egyesület népdaltanuló programja, a rendezvényt ezúttal is a VOKE Csomóponti Művelődési Központban tartották.

Molnár-Révész Erika

Az alkalomra neves előadó érkezett, mégpedig Budai Ilona Kossuth-díjas népdalénekes, a Nemzet Művésze, akit Kiss László népzenész, népdalénekes kísért.

– Egyesületünk három éve alakult, egyik célunk az, hogy a Szolnokon működő, népzenével foglalkozó csoportokat összefogjuk. A másik fontos küldetésünk pedig az, hogy segítséget nyújtsunk az utánpótlás-nevelésben. Minden évben legalább két alkalommal tartunk népdaltanuló napot, melyekre neves előadókat hívunk meg. Oktatott már ezeken az eseményeken például Fábián Éva, Koczka Andrea, de Budai Ilona is többször járt már nálunk – mondta a programról Juhászné Antal Gabriella, a Szakajtó Szolnoki Népzenei Műhely Egyesület elnöke.

A következő népdaltanuló rendezvényt egyébként várhatóan tavasszal hirdeti meg az egyesület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában