Változás

2020.02.22. 14:00

A többlethulladék szállításáról döntöttek a szolnoki közgyűlésen

A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. iránymutatása alapján, a szolnoki közgyűlés január 31-i ülésén döntött az eseti jelleggel keletkező többlethulladék elszállításának változásairól – közölte az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft.

Hartai Gergely

A döntés értelmében idén március elsejétől a társaság kizárólag az erre rendszeresített szabványos kommunális hulladékgyűjtő edényzetben, vagy az edényzet mellé kihelyezett fehér színű, a többlet kommunális hulladék gyűjtésére alkalmas zsákokban szállítja el a háztartásokban keletkező kommunális hulladékot.

Amennyiben az ingatla­non rendszeresen keletke­zik többlet kommunális hulladék, úgy lehetőség van nagyobb, vagy több gyűjtőedényzet igénylésére. Illetve arra is felhívták a figyelmet, hogy a társasházak esetében az ürítési gyakoriság is növelhető. Az eseti jelleggel keletkező különféle többlethulladékok gyűjtésére rendszeresített fehér zsákok megvásárolhatók az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatán és információs pontjain.

Emellett a szolgáltató az életbe lépett változásokkal kapcsolatban arra is rámu­tatott, hogy a módosítás a szelektív hulladékok elszállítását, eddig bevált gyakorlatát nem befolyásolja. Ez tehát továbbra is a megszokott módon és ütemben zajlik.

A hulladéktöbblet elszállításával kapcsolatos módosulás miatt a közszolgáltató a lakosság együttműködését és megértését kéri.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában