dr. Grúber Károly

2020.02.21. 14:00

Életműdíjat kapott az ismert szolnoki traumatológus főorvos

Az Orvosi Kamara – Szolnok életműdíjat adták át szerdán dr. Grúber Károlynak, a Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet Traumatológiai Osztály vezető főorvosának.

Munkatársunktól

Dr. Grúber Károly (jobbra) dr. Molnár Ferenc megyei kamarai elnöktől vette át a kitüntetést

Forrás: Beküldött fotó

A 2013-ban alapított díj azoknak adható, akik több évtizeden keresztül kimagasló szakmai munkát végeztek, emberi és orvosetikai magatartásuk miatt méltóak e díjra. Dr. Grúber Károly 1982 óta dolgozik a Hetényi Géza kórház baleseti sebészetén, első és egyetlen munkahelyén.

Dr. Grúber Károly (jobbra) dr. Molnár Ferenc megyei kamarai elnöktől vette át a kitüntetést
Fotó: Beküldött fotó

1992-től irányítja a traumatológiai osztályon folyó gyógyító munkát. Az elmúlt évtizedekben olyan emlékezetes, illetve tragikus balesetek sérültjeit is operálta, gyógyította, mint például a szolnoki gázrobbanás vagy a szajoli vasúti katasztrófa.

Munkáját korábban megyei egészségügyi díjjal, Pro Sanitate díjjal és területi Prima díjjal ismerték el, most pedig kollégái körében vehette át a kamara életműdíját, melyet dr. Molnár Ferenc, a területi kamara elnöke, a traumatológia osztályvezető-helyettes főorvosa adott át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában