nemzetközi együttműködés

2020.02.08. 07:00

Hasznosítják a jó gyakorlatokat Kunszentmártonban

Az elmúlt hónapokban Erasmus Plus program kezdődött a településen.

P. Pusztai Nóra

A nemzetközi együttműködés során Athén, Firenze, Oeiras és Granada, valamint Kunszentmárton, Martfű, Mezőtúr kulturális intézményei, egyesületei és szervezetei húsz hónapon át dolgoznak együtt, hogy egymás jó gyakorlatait teljeskörűen – elméleti és gyakorlati szinten is – megismerjék. A szakemberek január végén találkoztak a tiszazugi településen, hogy megvitassák a kérdéseket.

– Egyre fontosabbá válik, hogy foglalkozzunk az idősek igényeivel, igyekszünk más országok jó gyakorlatait elsajátítani, hogy a váro­sunkban is hasznosíthassuk azokat. Elsősorban szakembereket képeznek az elkövetkezendő időszakban – tudtuk meg Vass-Bathó Beatrixtól, a Kunszentmártoni ÁMK Helytörténeti Múzeum munkatársától.

Hozzátette, az idősödő korosztály tagjai a közösség számára fontos értékek rejlenek, amelyek különböző módszerekkel hozhatók felszínre. Távlati célunk egy új módszertan kidolgozása, amely segíthet a már említett korosztálynak, hogy életének e szakaszában is aktív és értékes tagja legyen egy közösségnek, ezzel is erősítve a helyi identitásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában