Gyerekesély Iroda

2020.02.24. 18:00

Hátrányos helyzetű gyermekeknek segít a társulás Tiszafüreden

Figyelembe véve a helyi igényeket, a leszakadó területeken élőket segítik egy elnyert pályázat keretében megvalósult programokkal Tiszafüreden.

Ujvári László

Közel négyszázmillió forint vissza nem terítendő támogatáshoz jutott három évvel ezelőtt a Tiszafüred Kistérség Többcélú Társulás. A forrásnak köszönhetően a járásban élő hátrányos helyzetű családoknak és gyermekeknek nyújtanak segítséget képzett szakemberek bevonásával. Az eddig elért eredményekről tartott sajtótájékoztatót szerda délelőtt Ujvári Imre, a társulás elnöke.

– A projekt 2018-as indulása óta a járás minden településén valósultak meg különböző programok, szolgáltatások. Ilyen például a Gyerekesély Iroda működtetése, különböző prevenciós tevékenységek, táborok és rekreációs programok szervezése – hangsúlyozta.

A programok és különböző foglalkozások egy része közvetlenül a gyermekekre irányul, családi mentor, pszichológus és tanácsadó szakemberek közreműködésével. Egy közösségi ház működtetését is vállalták, ahol jelenleg – napi nyolc órában –két főt foglalkoztatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában