Beruházás

2020.02.10. 11:30

Idén az utak felújítására koncentrálnának Nagyivánon

Tavaly számos beruházás zajlott a Tisza-tó régió és a Hortobágy találkozásánál fekvő településen.

Ujvári László

Új orvosi rendelőt építettek, minden intézmény korszerű­sítésen esett át. A legnagyobb eredmény az új egészségügyi intézmény megépítése és átadása volt, ahol a védőnői szolgálat és a vegyes praxisú orvosi ellátás kapott helyet. Ötvenmillió forintból valósult meg a 2019-es esztendő legfontosabb célkitűzése.

– A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében pályáztunk minibölcsőde kialakítására, a Magyar Falu Program keretében pedig nemrég tízmillió forintot nyertünk az óvoda korszerűsítésére – magyarázta Bári Ágnes polgármester.

Éppen tavaly történt egy százmillió forintos fejlesztés a nagyiváni óvodában. Ennek keretében beépítették a korábban kihasználatlan tetőteret, felújították a mosdókat, napelemrendszert telepítettek és korszerűbbekre cserélték a régi nyílászárókat. Hasonló felújításon esett át az általános iskola épülete is.

– Tavaly az Ady Endre, a Vörösmarty és a Névtelen utak kaptak új aszfaltburkolatot Nagyivánon. Idén is szeretnénk pályázni, hiszen sok út vár még felújításra – jegyezte meg.

Nagy figyelmet fordítanak a belterületi utak felújítására és az elérhető források felkutatására, de éppen a legégetőbb, felújításra váró útszakaszhoz nem férnek hozzá. A település főútjaként szolgáló, Tiszaörsöt és Tiszafüred-Kócsújfalut összekötő út állami tulajdonban van, így nem az önkormányzat rendelkezik egy esetleges felújításról.

– A lakosságtól érkező panaszokat és észrevételeket minden esetben továbbítjuk a Magyar Közút illetékeseinek, szorgalmazzuk az útszakasz felújítását, de ennél többet sajnos nem tehetünk – fűzte hozzá Bári Ágnes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában