támogatás

2020.02.20. 14:00

Fejlesztették az újszászi belvízelvezetést

Nyolcvanmillió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el az újszászi önkormányzat a Deák Ferenc út, a városközpont, valamint a Munkás út térségének bel- és csapadékvíz-elvezető csatornáinak kiépítésére.

Czakó Nóra

A még 2017 júliusában indult projekt a közelmúltban fejeződött be. A fejlesztés eredményeként a Deák Ferenc út mindkét oldalán teljes hosszúságban, a városközpontban, a Kossuth Lajos út egy szakaszán, az 1. számú belvízcsatornán, valamint a Munkás út térségében lévő szegregált lakókörnyezeti rész utcáiban mintegy 7,3 kilométer hosszúságban építettek ki bel- és csapadékvíz-elvezető csatornahálózatot, továbbá két szivattyúállás is létesült.

Pap Gábortól, a polgármesteri hivatal területfejlesztési, pályázati, építésügyi és közbiztonsági referensétől megtudtuk, hogy a beruházásnak köszönhetően a belterület belvízzel leginkább érintett területein mérséklődött a lakóházak és a műszaki infrastruktúra veszélyeztetettsége. Emellett az új hálózat a károkozó mennyiségű víz gyorsabb levezetését is lehetővé teszi a mintegy hatezer-egyszáz lelkes Zagyva-parti kisváros érintett településrészein.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában