minősítés

2020.02.15. 15:30

Kiváló eredményekkel zárták a túri mazsorettesek a versenyt

Remek eredményekkel tértek haza a fővárosból a túri mazsorettesek. A VIII. Abigél Országos Minősítő Táncfesztiválon idén először minősíttették magukat a csoportok.

Szabó Lilla Laura

A mezőtúri mazsorettcsoport lelkes tagjai ezúttal is gyönyörű ruhában léphettek színpadra

Fotó: Sóti Csaba

A mazsorettesek két korosztályban, négy tánccal képviselték városukat, mégpedig a showtánc-kategóriában. Két arany, egy ezüst és egy bronz minősítéssel gyarapították éremgyűjteményüket. Ezen kívül junior-kategóriában kiemelt arany minősítést kaptak, illetve egyéb szponzori különdíjakat is. Oktatójuk, Szabó Lászlóné a legeredményesebb koreográfus díj boldog tulajdonosa lett.

– Nagy izgalommal és lelkesedéssel készültünk az idei évünk első versenyére. Jól begyakorolt koreográfiákkal, magabiztosan léptünk színpadra, képviselve azt az értékrendet, melyet évek óta igyekszek átadni a tanítványaimnak – kezdte Szabó Lászlóné. A szakember kiemelte, hogy csoportjai mindig szívesen vesznek részt a versenyeken, ahol a tapasztalatszerzés is fontos szerepet kap.

A mezőtúri mazsorettcsoport lelkes tagjai ezúttal is gyönyörű ruhában léphettek színpadra
Fotó: Sóti Csaba

– A táncórákon nagy hangsúlyt fektetünk a gyerekek érzelmi felkészítésére, a versenyhelyzetekre, a színpadi izgalom megélésére. Évek óta törekszem arra, hogy tanítványaim jól érezzék magukat kis közösségünkben, hiszen csak remek csapattal lehet remek eredményeket elérni. A mellettünk álló szülők támogatása és segítsége is példaértékű, minden elért eredményt közös sikernek tekintünk. Évente több alkalommal nyílik lehetőségem együtt mozgatni a családokat csapatépítő kirándulások, játékos vetélkedők alkalmával. Ilyenkor a gyerekek is mindig más és más szerepben láthatják a szüleiket.

A csoport rendszeresen részt vesz Mezőtúr kulturális rendezvényein, ahol színvonalas produkcióikkal, esztétikus fellépőruháikban, akár tradicionális indulókra, akár mai, modern zenékre készült koreográfiákkal kápráztatják el a közönséget. Emellett arról szintén beszélt, hogy a fellépéseken és versenyeken megélt tapasztalatok a mindennapokban is jó kapaszkodókat jelentenek.

– A magabiztos megjelenés, a helyes testtartás, a pozitív kisugárzás mind olyan értékek, melyek egy életen át a gyerekek hasznára válhatnak – zárta gondolatait a koreográfus szakember.

Fotó: Sóti Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában