Beruházás

2020.02.16. 11:30

Napelempark épül Tiszapüspöki határában

Külterületen, a település központjától körülbelül két kilométerre épülne meg az a napelempark, melyről a napokban nyújtott tájékoztatást a helyieknek a beruházó és az önkormányzat.

Molnár-Révész Erika

– Tiszapüspökiben mintegy hetven hektáron egy ötven százalékot el nem érő hasznos terület beépítésével napelempark épül. A beruházástól az iparűzésiadó-bevétel jelentős növekedését reméljük, mégpedig más formában, mint egyéb, piaci szerződésektől függő cég esetében, hiszen a beüzemelés után a rendszer azonnal átadja az energiát a szolgáltató felé, így a beruházónak azonnal képződik számunkra is fontos, adóképes bevétele – bizakodott Bander József, Tiszapüspöki polgármestere. Hozzátette, jelenleg a kis erőmű engedélyeztetése zajlik, ha minden a tervek szerint alakul, a cég nyáron már hozzá is láthat a kivitelezési munkálatokhoz.

A beruházást végző cég szerint a napelemrendszer harmincnégyezer háztartás éves áramszükségletét képes fedezni. Becsült éves termelése a megye teljes háztar­tási villamosenergia-igényének húsz százalékát adhatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában