Szent Korona Szövetség

2020.02.27. 17:30

Oklevelekkel ismerték el a megyei agrárkamarai elnök munkáját

A Szent Korona Szövetség tagjaként szívügye a Kárpát-medencei országok fiataljainak segítése. Önzetlen, segítő munkájáért két elismerő oklevelet is átvehetett a közelmúltban Hubai Imre Csaba, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei elnöke.

Daróczi Erzsébet

Hubai Imre Csabát tovább sarkallják az elismerések

Fotó: Daróczi Erzsébet

– Őszintén örülök mindkét elismerésnek! Az egyiket Böjte Csaba atyától, a másikat pedig a Szent Korona Szövetség – melynek 1991 óta vagyok tagja – nevében vitéz Kiss Imre elnöktől kaptam – árulta el hírportálunknak Hubai Imre Csaba.

– A Mátyás-templomban, nyolc barátommal együtt tettük le az esküt, azóta is egyfolytában dolgozunk a szövetségnek. Fő célunk, hogy a Szent Koronához tartozó Kárpát-medencei országok fiataljait megismertessük a Szent Korona-tannal, az akkori ezeréves országunkkal. Folyamatosan járjuk a Felvidéket, Kárpátalját, Erdélyt és Délvidéket. A Szent Korona Szövetség mezőgazdasági tagjaiként, biogazdálkodóiként megalapítottuk a Kárpát-medencei Ökogazdálkodók Szövetségét.

Hubai Imre Csabát tovább sarkallják az elismerések
Fotó: Daróczi Erzsébet

– Ez csúcsosodott ki a jászapáti Magyarok Kenyere Programban, ahol összejöttünk, a búzaadományokat átadtuk, és oklevéllel ismertük el a szövetség tagjainak munkáját, Kiss Imre elnök vezetésével. Ebből lett azóta országos program. Emellett nyaranta Kárpát-medencei gyerekeket hozunk Magyarországra üdülni, hogy felfedezhessék az anyaország szépségeit – sorolta Hubai Imre Csaba, aki kitért az országos Magyarok Kenyere Programra is, melynek ötletgazdája dr. Korinek László professzor.

– Megyénkben Kenderes, Jászapáti, Kunszentmárton, Kisújszállás, Abádszalók és Szolnok után idén Törökszentmiklós ad otthont a központi programnak, jövőre pedig Karcag. Megyénkben 130–137 tonna búzát adnak össze a gazdák, ebből száz tonna körüli lisztet állítanak elő megyénk malmaiban. Ennek zömét Böjte Csabán keresztül 2300–2400 dévai árva gyermekhez juttatjuk el. Az országos programban a legnagyobb mennyiséget a Jász-Nagykun-Szolnok megyei jelenti. A Böjte Csabától kapott gyerekek barátja cím nagy erőt ad további munkámhoz – szögezte le Hubai Imre Csaba.

Megtudtuk, megyénkben is minden évben több mázsa liszt jut a karitatív szervezetekhez, oktatási intézményekhez, nyugdíjasokhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában