Együttműködés

2020.02.08. 11:30

Segítenék a cégek letelepedését Abonyban

Nem csupán helyben támogatják a település ipari parkjának gazdasági vonzerejét, valamint vállalkozásokkal történő megtöltését.

Hartai Gergely

Ezekben a napokban ugyanis partneri együttműködés kezdődött meg a városi önkormányzat és a Nemzeti Befektetési Ügynökség között, jelentette be közösségi oldalán a polgármesteri hivatal. Közölték, a Külgazdasági és Külügyminisztérium irányítása alatt működő, befektetésösztönzéssel foglalkozó szervezet az abonyi üzleti park menedzselésében, külföldi befektetők részére történő közvetítésében vesz majd részt.

Pető Zsolt polgármester és Ésik Róbert vezérigazgató tárgyalásának eredményeként az ügynökség segítséget nyújt Abonynak a versenyképes szerződési feltételek kialakításában és a Magyarországon befektetni kívánó külföldi cégek kiközvetítésében, tudtuk meg.

A hivatal tájékoztatójából emellett az is kiderül, a felek egyetértettek abban, hogy az üzleti parkban a helyi kis- és középvállalkozások támogatása mellett új befektetők letelepedését is szorgalmazni kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában