könyvtár

2020.03.30. 16:30

Besenyszögön leltározzák és javítják a köteteket

Már több mint egy hete megyeszerte bezárták kapuikat a könyvtárak és művelődési házak. Nincs ez máshogy Besenyszögön sem. Ezen időszak alatt viszont a dolgozóknak lehetőségük adódik a könyvek válogatására és rendezésére.

P. Pusztai Nóra

Selejtezik, leltározzák a könyvtári állományt

Forrás: Beküldött fotó

– Elkezdtük, amire eddig nem volt időnk. A koronavírus-járvány terjedése lassításának érdekében a művelődési ház összes programját lemondtuk. A munkatársakkal nekiálltunk a könyvek selejtezésének, dobozolásának, valamint a leltározásnak. Ezenfelül az elkövetkező hetekben javítjuk a sérült köteteket, elvégezzük a portörlést és a szükséges fertőtlenítést is – mondta Danyi Gyuláné, a helyi Wesniczky Antal Művelődési Ház és Könyvtár vezetője, aki beszámolt arról is, hogy a felmerülő kérdésekre online és telefonon is szívesen válaszolnak olvasóiknak.

Selejtezik, leltározzák a könyvtári állományt
Fotó: Beküldött fotó

– Hiányolják a szolgáltatásainkat, illetve a megszokott rendet, sok esetben a könyvek hosszabbítása miatt keresnek fel. Akadnak, akik a kötelező olvasmányokról érdeklődnek. A jelenlegi helyzetben viszont semmilyen formában nem tudunk könyveket kiadni – hangsúlyozta a vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában