közfoglalkoztatás

2020.03.11. 16:30

Botrány Rékason: feljelentést tettek

Ismeretlen személy ellen tettek rendőrségi feljelentést a több embert érintő, vélelmezett zagyvarékasi visszaélés kapcsán.

Kovács Berta

Mint arról beszámoltunk, január utolsó napján közmunkások vonultak a helyi polgármesteri hivatal elé, elmaradt bérüket követelték. Akkor tudták meg ugyanis, hogy januári fizetésüket nem kapják meg. A felháborodott közmunkások hiába végezték feladataikat, sőt a továbbiakban nem is foglalkoztatták őket, holott február végéig szólt a munkaszerződésük.

A helyiek szerint a sajnálatos helyzetet az okozhatta, hogy valamiképp több személlyel kötöttek szerződést, mint amire keret volt. A munkások foglalkoztatása egy önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságon keresztül történt.

Az ügy fejleményeiről megkérdeztük Kurucz László polgármestert, aki elmondta, a több embert érintő visszaélés kapcsán ismeretlen személy ellen rendőrségi feljelentést tettek, de amíg a vizsgálat tart, nem szeretne konkrét kérdésekre válaszolni. Mindezt azzal indokolta, hogy nem szeretné ugyanis a helyi közvéleményt befolyásolni, és ezzel esetleg nem megalapozott találgatásokra okot adni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában