Galériával

2020.03.10. 16:30

Egykori pedagógusukról nevezték el az új kosárlabdapályát Füreden

Generációk nőttek fel a hibás burkolatú kosárlabdapályán, korábbi és jelenlegi kosárlabdázók pattogtattak a repedéseket és bukkanókat kerülgetve. Végre megújulhatott a tiszafüredi Kossuth Lajos Gimnázium kültéri pályája, hét végén átadták ugyanis a korszerű létesítményt.

Ujvári László

Fotó: Ujvári László

Szolnok volt a tavalyi Tiszafüredi Halasnapok díszvendége, az ezt bejelentő júniusi sajtótájékoztatón egy kosárlabdapályát ajánlott fel a város számára Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) elnöke. Bár a pálya még tavaly év végén elkészült, csak múlthét végén avatták fel egy barátságos mérkőzéssel.

A Tiszafüredi Mazsorettekért Egyesület műsorát követően Dr. Pásztorné Dr. Vass Anikó, intézményvezető köszöntötte a megjelenteket. Beszédében a rendszeres testmozgás fontosságát hangsúlyozta. Az intézményben eddig megvalósult sportfejlesztések is ezt a célt szolgálják. Felidézte, a tanévnyitó keretében adták át a Kossuth Lajos Gimnázium új kültéri lelátóját, valamint a tornaterem új sportpadlóját.

– Mostantól iskolánk nyugalmazott testnevelő tanára, Szamosvári Imréné „Gizike néni” nevét viseli ez a tornaterem – jelentette be éppen a Szamosvári Imréné Tornateremben tartott ünnepségen. – Ennél nagyobb megtiszteltetést, elismerést nem kaphattam volna – mondta elérzékenyülten Szamosvári Imréné. – Kívánom, hogy a jövőben sok sportsiker helyszíne legyen – zárta beszédét.

Az intézmény vezetésének és munkatársainak mondott köszönetet Ujvári Imre polgármester, majd a városban megvalósult sportfejlesztéseket sorolta.

– Az utánpótlás kulcsfontosságú, ezért kiemelten kezeljük az utánpótlásneveléshez kapcsolódó infrastruktúra fejlesztését, a tiszafüredihez hasonló pályák építését, tornatermek felújítását – ezt már Bodnár Péter, az MKOSZ főtitkára mondta. Országszerte közel száz szabadtéri kosárlabdapálya épülhetett a honi szövetség támogatásának köszönhetően, hangsúlyozta.

Persze az új létesítmény sem maradhatott név nélkül, a középiskola másik nyugalmazott pedagógusa után, a Nagy László Kosárlabdapálya nevet kapta. Nagy László évtizedeken át volt a Kossuth Lajos Gimnázium meghatározó testnevelője, generációkat nevelt a sport szeretetére, a kosárlabda a szíve csücske volt. Csapatai számos megyei és országos eredményt értek el, tanítványaiból szép számmal lettek sportolók, edzők és testnevelő tanárok.

Egy barátságos kosárlabda-mérkőzéssel avatták fel az új pályát, azonban az esős idő miatt nem kint, hanem a tornateremben feszült egymásnak a két csapat. A gimnázium diákjai végül magabiztosan győzték le a városi, járási tisztviselők és pedagógusok alkotta csapatot.

A tiszafüredi középiskolában egyébként korábban is neveztek el tantermeket pedagógusok után. Két éve például Puskás Lajosról nevezték el a fizika, Dr. Harka Ákosról pedig a kémia-biológia előadót, az angolterem azóta Győrfi Istvánné nevét viseli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában