Karcag/Szolnok

2020.03.13. 07:00

Elhelyezik az edzőteremben az egykori birkózó portréját

A megye birkózóéletének jeles mestere, egykori ifjúsági magyar bajnok, László Márton örökre megpihent. A karcagi birkózók pénteken az edzőteremben elhelyezik László Márton portréját a bajnokok és a Kurucz testvérek fotói mellé, ezzel is emlékezve rá. A jövő heti edzéseket pedig a tőle fennmaradt edzéstervek alapján tartja meg minden korcsoportnak Urbán Zoltán edző.

Daróczi Erzsébet

László Márton Szolnokon született 1941. szeptember 15-én és iskolai tanulmányait is ott végezte, s nyugdíjazásáig a Szolnoki MÁV Járműjavító Vállalatánál dolgozott. Munkája és családja mellett mindene volt a sport. 1955-től versenyszerűen birkózott a Szolnoki MÁV színeiben, többszörös megyei és háromszoros területi bajnok volt.

Azután nem sokkal később, 1959-ben középsúlyban, kötött fogásban ifjúsági magyar bajnok lett. A karcagi emlékversenyeken, amikor bírói teendői engedték, szívesen mesélt a tatai edzőtáborokról, ahol a sportág válogatottjaival gyakorolhatott, majd később ott edzősködhetett. A 90-es években Karcagon adta tovább tudását Kurucz Istvánnal, a KSE Birkózó Szakosztálya jelenlegi vezetőjével, Ferenczi Elekkel és Blaskó Tamás edzőkkel.

Tanítványaik közül többen ifjúsági és felnőtt országos bajnokok lettek és a csapat bejutott az első osztályba is. Büszke volt arra, hogy a Ferencvárossal szemben kétszer döntetlent értek el tanítványai.

Öccse is jeles birkózó volt, fia és lánya és unokái más sportágat választottak, de nagy szeretettel segítette őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában