Ivartalanítás

2020.03.15. 17:00

Folytatják az akciót a törökszentmiklósi állatvédők

Múlt héten hirdette meg ingyenes ivartalanítási akcióját a Befogad-lak Törökszentmiklósi Állatvédő Alapítvány, azóta már többen érdeklődtek a lehetőség iránt.

Molnár-Révész Erika

– Körülbelül tíz kutyatulajdonos jelentkezett eddig, vagyis maradt még az erre szánt 750 ezer forintos keretből. Továbbra is várjuk azoknak a törökszentmiklósiaknak a jelentkezését, akik ivartalaníttatni szeretnék kutyájukat, de ezt eddig anyagi lehetőségeik miatt nem tehették meg – mondta Kovács Klaudia, az alapítvány elnöke.

A kutyák ivartalanításának költsége nagyban függ az állat méretétől és nemétől. Egy kan kutya esetében olcsóbb, általában 10–15 ezer forint, ám a szukánál jóval magasabb az összeg. Egy nőstény ivartalanítása átlagosan 20–40 ezer forintba kerül.

Az alapítványnál úgy számolnak, hogy az ivartalanításra szánt hétszázötvenezer forintos keretösszegből körülbelül harmincöt-negyven kutyánál lehetne elvégezni beavatkozást. A pályázat részleteiről az alapítvány közösségi oldalán keresztül lehet tájékozódni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában