Ilyen egy igazi tartalomgyártó!

Ezt a cikket egy megyei középiskolás írta a tavaszi Sajtó és Tanulás elnevezésű program keretében. A kialakult helyzetre való tekintettel a versenyt elhalasztottuk, ám a már elkészült anyagokat folyamatosan közöljük hírportálunkon.

Kulcsár Csaba István

Torma Valentin, egy Németországban élő magyar a kedvenc youtuberem. Nagyszerű videósnak tartom, mivel fő célja nem a szórakoztatás, hanem a minőségi tartalmak gyártása, melyek közül szerintem párat akár a közoktatásba is be kellene építeni. Több visszatérő témája van, ezek közül a legfontosabb a testedzés, a sport szükséglete, valamint a hétköznapi életben való érvényesülés.

Hogy ez mit jelent? Súlyzós edzésekkel foglalkozik, személyi edzőként is dolgozik, de rengeteg más tartalom is található a csatornáján. Például tanácsokat ad az egyszerűbb megélhetés érdekében, kifejti véleményét azzal kapcsolatban, hogy megéri-e Németországba költözni, és elmondja, hogy ő miért próbált ott szerencsét. Szerintem sok tizenévesnek hasznára van ezzel, így jobb jövőképük lehet, valóságosabb céllal rendelkezhetnek.

A stílusa azért fogott meg, mivel nem tipikus szlengben beszél, hanem szépen, érthetően fogalmaz, olyan, mintha egy tanárt hallgatnánk. A témákat minőségien dolgozza fel, részletesen, laikus emberek számára is érthetően, kihangsúlyozva a lényeget. Videóiban többször kiemeli, hogy egy teljes és egészséges életért egyértelmű célokkal kell rendelkeznünk, és tisztelnünk kell a saját és mások idejét egyaránt.

Azért is kedvelem a videóit, mert általuk céltudatosabbá váltam, illetve a testedzéssel kapcsolatban rengeteg hasznos és fontos tanácshoz jutottam hozzá, melyekkel biztonságosan és eredményesen erősíthetek. Úgy gondolok rá, mint egy tanárra, aki az életre nevel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában