fűtés

2020.03.03. 16:30

Kifogásolták a szociális tűzifa szétosztását Tiszaburán

Huszonötmillió forint értékben, ezeregyszáz erdei köbméter szociális tűzifát kapott tavaly a Tisza-parti község.

Ujvári László

Ugyanakkor az egyik civil szervezet szerint a tűzifaosztásnál lehettek hiányosságok.

A korábbi évekkel ellentétben idén már január végére befejeződött a szociális tűzifa szétosztása. Az önkormányzat tájékoztatásából kiderül, közel hétszáz család jelezte igényét, ebből minden korábbinál több, összesen hatszáz háztartás számára ítélték meg azt. Ennek ellenére számos panasz, lakossági észrevétel érkezett a 3H Segítő Közhasznú Egyesülethez, melyek szerint sokan a megítéltnél kevesebb tüzelőt kaptak.

– A faosztás körülményeit kifogásolták a lakosok. Elmondásuk szerint előfordult, hogy a kapott tűzifa mennyisége nem stimmelt – felelte kérdésünkre Faller Zsanett, a civil szervezet elnöke. Hírportálunk úgy tudja, feljelentés mégsem született az ügyben. Meglepetten cáfolta a híreket Tiszabura októberben megválasztott polgármestere.

Farkas László elmondta: mindenben a törvényi előírásoknak megfelelően, a szabályok betartása mellett végezték a szociális tűzifaosztást. – Értetlenül állok a budapesti egyesület által terjesztett vádakkal szemben – reagált megkeresésünkre. Hozzátette: szakítottak a korábbi évek rossz gyakorlatával, mikor a fűtési szezon vége felé osztották a tüzelőt, idén már januárban végeztek vele. Ráadásul minden korábbinál több, hatszáz család részesült a támogatásban, és háztartásonként sokkal több tüzelő jutott, mint tavaly.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában