Munkálatok

2020.03.21. 07:00

Különleges pályát építenek a nagykörűi piactér mellett

Franciaországban őshonos, hazánkban egyre ismertebb, ám még mindig különleges játékkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők a jövőben Nagykörűben.

Rimóczi Ágnes

A piactér mellett készül a különleges pálya

Forrás: Beküldött fotó

A Tisza-parti településen egy pétanque-pálya épül, mely a „Nagykörűi Virágzástól Befőzésig” Helyi Termék Klub és Turisztikai Egyesület jóvoltából nemsokára izgalmas mérkőzések, különleges bajnokságok helyszíne lesz majd.

A piactér mellett készül a különleges pálya
Fotó: Beküldött fotó

Az egyesület tagjai, s néhány lelkes segítő a minap gyűlt össze a régi-új piactér mellett, hogy ott megépítsék a pétanque-pályát. Az a jó hangulatú közösségi munka során majdnem teljesen elkészült, mint megtudtuk, némi „csinosítás” maradt csupán hátra. Lesz rá idő, a kialakult sajnálatos egészségügyi helyzet miatt ugyanis elhalasztják a pályaavatót. Ami egyébként egy napon lett volna a Szezonnyitó Körűi Piaccal, március 22-én.

A pétanque-pálya avatása tehát még tolódik, de a jövőben, remélhetően, sok Nagykörűbe látogató leli majd örömét a francia eredetű, szabadtéri golyójátékban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában