Megszervezik a bevásárlást az időseknek a szolnoki Pletykafaluban

Példaértékű összefogás tapasztalható a Pletykafaluban. Számos jel utal arra, hogy a városrész lakói különösen odafigyelnek egymásra.

P. Pusztai Nóra

Menkó Gyula, a közösség vezetője elmondta, az utóbbi napokban azt érzékelték, hogy az idősebb korosztály tagjai bár nem szívesen mozdulnak ki otthonukból, sokuk bizalmatlan, ezért többnyire maguk próbálják megoldani a bevásárlást. Az ő megsegítésükre már az elmúlt héten elkezdték felmérni és megszervezni a segítségnyújtást.

– Felkutattuk, hogy kik azok a helyi kereskedők, akik házhoz szállítják az alapvető élelmiszereket, illetve a helyi háziorvossal konzultáltunk, miként tudnánk segíteni – fejtette ki Fekete Anikó, a városrész aktív lakója.

– Szórólapon mindenkihez eljuttatjuk a szükséges elérhetőségeket – vette át a szót Menkó Gyula, aki azt is elárulta, hogy a közösség tagjai vállalták, segítenek a bevásárlásban a mozgásukban korlátozottaknak és az idős embereknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában