Földrajz

2020.03.06. 16:30

Mindkét mezőtúri diák jól szerepelt az országos megmérettetésen

Remek eredményekkel zártak egy országos megméretést a Mezőtúri Református Kollégium diákjai.

Szabó Lilla Laura

Patkós Linett és Szabó Mihály László a versenyen

Forrás: Beküldött fotó

A dr. Hajdú-Moharos József Református Országos Földrajzi Tanulmányi Versenyt idén nyolcadik alkalommal rendezték meg a közelmúltban, a Karcagi Nagykun Református Gimnázium és Egészségügyi Szakgimnáziumban. A döntőt megelőzte egy írásbeli előválogató. A megméretésen négy korcsoportban értékelték a versenyzőket.

Patkós Linett és Szabó Mihály László a versenyen
Fotó: Beküldött fotó

A mezőtúri intézmény tizenkettedikes tanulója, Szabó Mihály László nyolcadik helyezést ért el. A fiatalembert Cihat Annamária tanárnő készítette fel.

– A negyedik kategóriában versenyeztem. A helyszínen szóban adtunk számot a tudásról. Nagyjából két hetet készültem, a kedvenc témám az európai országok gazdasági földrajza volt. A legnehezebbnek az ázsiai országokkal kapcsolatos ismereteket találtam – mondta. A fiatalember egyébként történész-régész szeretne lenni.

Iskolatársa, Patkós Linett tizenegyedikes diák, őt Fekete Gáborné készítette fel. Linett kilencedik helyen zár.

– Három hétig készültem. A kedvencem a mediterrán országok gazdasági földrajza volt, de Délkelet-Ázsia is közel áll hozzám. A nehézséget az adatok elképesztő mennyisége jelentette. A versenyt egyébként élveztem, és hasznosnak találom. Mivel idegenvezetőnek készülök, az itt megszerzett tudás később is nagyon hasznos lesz számomra – részletezte Linett.

Cihat Annamária hozzátette, hogy összesen harminchárom diák jutott a döntőbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában