Adakozás

2020.03.18. 16:30

Steril szobát építenének a kuncsorbai kislánynak, Kincsőnek

Kórházba került a gerincvelő-daganattal küzdő Kincső.

Szabó Lilla Laura

Asztalos Kincső

Forrás: Beküldött fotó

Fotó: Dudas Bertalan

A nyolcéves kislányról tavaly ősszel írtunk először. Még 2016-ban diagnosztizálták nála a problémát, az öt gyermeket nevelő család élete azóta a küzdelemről szól. A kislány jó néhány beavatkozáson, kezelésen túlesett már. Az év elején ismét rosszul lett, a légzése is leállt, azonnal kórházba szállították. Több mint két hónapja fekszik bent, édesanyja egy pillanatra sem mozdul el mellőle.

– Jelenleg is kapja a kezelést, és lélegeztetőgépre kötötték. Nagyon megviseli ez az egész. Ami reményt ad, hogy a daganat növekedése megállt. Most a méretének a csökkentése a cél – részletezte megtörten Kovács Zsanett, Kincső édesanyja, aki szinte alig találkozik a család többi tagjával.

Asztalos Kincső
Fotó: Beküldött fotó

Noha a kislány állapota a kezelések következtében némiképp javult, haza csak akkor mehetne, ha megfelelő körülmények között tudnának gondoskodni róla. Ennek feltétele egy speciális, steril szoba. A család erőn felül küzdött, hogy sikerüljön egy nagyobb méretű családi házat venniük. A csok segítségével hozzájutottak egy örményesi ingatlanhoz. Kincső szobájának kialakítása azonban egy új, nagy feladat lesz. Amellett, hogy a helyiségnek számtalan feltételnek kell megfelelnie, a különböző berendezések értéke a milliós nagyságrendet is elérheti.

– Szeretném, ha otthon gyógyulhatna, és végre mindannyian együtt lennénk. Hiszek abban, hogy a kislányom nem hiába élt már túl ennyi megpróbáltatást. Küzdeni fogunk azért, hogy hazakerülhessen! – mondta Zsanett.

Aki úgy érzi, hogy segítene a családnak, az alábbi számlaszámon teheti meg:

Kovács Zsanett. Számlaszám: 69300152–10006801 (Takarékbank Zrt.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában