Tárlat

2020.03.15. 11:30

Tiszajenőn mutatják be a kétszáz darabból álló gyűjteményt

Régóta hagyomány már a településen, hogy évről évre ismeretterjesztő előadásokkal, kiállításokkal mutatják be hazánk történelmének egy szeletét.

Hartai Gergely

Az elmúlt esztendőben néhány órára a faluba látogattak a környék Árpád-kori kincsleletei. Emellett korábban az utolsó magyar király, IV. Károly életéhez és uralkodásához kötődő jellegzetes tárgyak, dokumentumok is helyet kaptak a faluban.

Akkoriban a királyi pár madeirai száműzetéséről is tájékozódhattak a történelem szerelmesei. A napokban azonban a Trianont követő időszak iránt érdeklődőket várták a helyi művelődési házba.

– Jelvények, kotta, műsorfüzet, a kort idéző kitüntetések, 1920-ból származó fényképek, de Nagy-Magyarország képe is látható az elcsatolt területekkel körülvéve. A kiállított gyűjtemény egyébként mintegy kétszáz darabból tevődik össze… – mesélt a kihelyezett darabokról a kollekció tulajdonosa, Kiss M. Jenő.

A szolnoki gyűjtő elmondta, a tárlatot legközelebb a szomszédos Tiszajenőn láthatja a nagyközönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában