Elismerés

2020.03.17. 19:00

Több kategóriában is tarolt a keviek „dalos pacsirtája”

Újabb elismerésekkel büszkélkedhet Simon Éva. A V. Nits Márta Országos Népdaléneklési versenyen két számban is megcsillogtatta tehetségét. Az eseménynek a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium adott otthont.

Szabó Lilla Laura

Simon Évának harmadszor ítélték oda az Aranypáva díjat

Forrás: Beküldött fotó

– Énekes és hangszeres kategóriában is arany minősítést kaptam, nagyon örültem ezeknek az eredményeknek – mondta Éva. Az ifjú tehetség az éneklés mellett klarinéton adott elő népdalokat.

Simon Évának harmadszor ítélték oda az Aranypáva díjat
Fotó: Beküldött fotó

– Közel hetven produkció állt színpadra, mindenki nagyon ügyes volt – idézte fel a fiatal lány. Az eseményre az indulók erdélyi tájegységek dalaiból állítottak össze csokrokat.

A kis „kevi pacsirtaként” is emlegetett lány decemberben szintén részt vett egy megméretésen. A Mezőtúron szervezett KÓTA országos minősítő versenyen Éva harmadik alkalommal kapta meg az Aranypáva díjat ének (szóló) kategóriában. Mindez igen elismerésre méltó, hiszen fiatal kora ellenére megannyi rangos elismerést tudhat magáénak, melyek közül a KÓTA-minősítések kiemelkedőnek számítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában