Több rendezvény is elmarad a Jászságban a kialakult helyzet miatt

Jászberényben a Jászkerület Nonprofit Kft. által szervezett kulturális rendezvények határozatlan ideig elmaradnak, vagy azokat későbbi időpontban tartják meg.

Illés Anita

Ezzel együtt szintén a veszélyhelyzet elrendelésének visszavonásáig, a Lehel Film-Színház vetítéseit is szüneteltetik – tájékoztatott közleményben Berec Miklós Zsolt, a Jászkerület Nonprofit Kft. ügyvezetője. A megváltott jegyeket nyitvatartási időben a Lehel Film-Színház pénztárában vissza lehet váltani.

A kialakult járványügyi helyzet miatt Jászfényszarun a Petőfi Sándor Művelődési Házban márciusban és áprilisban tervezett rendezvények elmaradnak. Az intézmény munkatársai azon dolgoznak, hogy a programok nagy részét egy már biztonságos időszakban szervezzék meg. Így nem tartják meg a megyei értéktári szakmai napot, a Táncdal Fesztivál gáláját, elmarad a II. Csillagok Háborúja Nap, a Peruról szóló kiállítás és A rátóti legényanya című előadás is. Az állandó huszonöt fő alatti közösségek egyelőre még folyamatosan működnek.

Jászárokszálláson a művelődési ház felfüggeszti a száz főt meghaladó nagytermi előadások és összejövetelek megtartását, így elmarad Al Ghaoui Hesna március 25-én tervezett előadása. A kis csoportos foglalkozásokat továbbra is megtartják az intézményben.

Jászapátin az önkormányzat a koronavírus elleni védekezés kapcsán helyi intézkedéseket rendelt el, melyeket március 16-tól visszavonásig kell alkalmazni. Ezek között szerepel például, hogy a Jászapáti Önálló Óvodai Intézmény épületeibe és a Horváth Bölcsődébe a szülők csak a bejáratig kísérhetik a gyermeküket. A Pájer Antal Művelődési Házban, a Városi Könyvtárban, a Kiállítótérben és a Vágó Pál Múzeumban minden rendezvényt, beleértve a civil szervezetek és a klubok összejövetelét is, meghatározatlan ideig elhalasztják. A polgármesteri hivatalban ügyet intézőket kérik, hogy lehetőség szerint válasszák az elektronikus vagy telefonon történő ügyintézést. A személyes ügyintézést csak rendkívüli esetekben válasszák. Ezenkívül a helyi intézkedések előírják azt is, hogy az intézmények vezetői kötelesek az épületekben a takarítás és a fertőtlenítés gyakoriságát növelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában