Zene

2020.03.08. 07:00

Újabb sikereket ért el a kisújszállási orgonista tehetség

Arany fokozatot ért Szilágyi Péter, a kisújszállási Móricz Zsigmond Református Gimnázium tanulójának Veszp­rémben, a Csermák Antal Zeneiskolában rendezett V. Dunántúli Orgonaversenyen bemutatott kiváló játéka.

Daróczi Erzsébet

Forrás: Beküldött fotó

Mellé a zsűritől – melynek tagja volt a karcagi születésű Kovács Szilárd Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának mesteroktatója is – a verseny különdíját is átvehette. Mint megtudtuk, ez nem más, mint egy koncertlehetőség a Tihanyi Bencés Apátságban, aminek nagyon örült a fiatal orgonista. A versenyen Szatmári Balázs – szintén Sárosi Dániel tanítványa – ezüst fokozatot kapott játékáért.

Szilágyi Péter, Szatmári Balázs és tanáruk, Sárosi Dániel
Fotó: Beküldött fotó

Szilágyi Péter orgonajátékát Kisújszálláson legközelebb március huszonegyedikén lehet hallani, hiszen a Kisújszállási Református Egyházközség is csatlakozott a „Bach Mindenkinek Fesztivál”-hoz. Ezen a napon tizenhat órától a református templomban a helyi énekkarok és zenekarok műsorában Szilágyi Péter is közreműködik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában