Tájékoztatás

2020.04.30. 11:30

A konkrét vádakra nem válaszolt a Szolnoki Többség

Ligeti József adja vissza a képviselői mandátumát! Becsapta a szolnoki ellenzéki erőben bízó szavazópolgárokat. Egyik képviselőtársát megvezetve saját koalíciója ellen fordult, azok tagjait megrágalmazta.

Mészáros Géza

Ilyen és ebben a hangnemben fogalmazott mondatok hangzottak el szerdán a Szolnoki Többség néven működő baloldali-liberális képviselőcsoport városházi sajtótájékoztatóján, amely Ligeti József keddi tájékoztatójának tartalmára volt reakció.

Mint azt szerdán megírtuk, két szolnoki ellenzéki önkormányzati képviselő, Ligeti József és Fajcsák Károly bejelentette, hogy kiléptek a Szolnoki Többség nevű csoportosulásból, és független frakciót alakítanak. Így folytatják tovább képviselői munkájukat. Ligeti József keddi sajtótájékoztatóján ellenzéki társai elfogadhatatlan követeléseiről beszélt.

A képviselő elmondta, hogy nem szakmai, hanem ideológiai szempontból történt váltás a Szolnok Televízió élén, milyen érdekből került a volt jobbikos Szotyori-Lázár Zoltán az SZTV Zrt. felügyelőbizottság elnöki székébe, s hogyan kerültek általa más ellenzékiek a városi cégekbe.

Miként választottak hamarjában jobbikos személyt a piac vezető posztjára, akit szintén rekordgyorsasággal le is kellett mondatni.

Hogyan akartak két, az ellenzék képviselőihez köthető hölgyet az Aba-Novák Agóra igazgatóhelyetteseinek megválasztani, s amikor ezt az igazgató visszautasította, akkor az egyik jelenlegi képviselő az igazgató leváltását szorgalmazta. Elhangzott, mennyi új álláshely jött létre a Szolnoki Többséghez közel álló titkároknak, titkárnőknek, tanácsnokoknak, több százezer forintos javadalmazásért, s az is, hogy mely önkormányzati cégek ügyvédjeit, jogtanácsosait akarja az ellenzék elmozdítani.

Ligeti József a sajtótájékoztatón több személyt, ellenzéki vezetőket, képviselőket is megemlített, akik szerinte nem azon a tisztességes úton járnak, mint a kezdetekben, amikor a Szolnoki Többség elindulásakor ez alapvetés volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában