A polgárőrség tagjainak is készítettek maszkokat Tiszaföldváron

Helyi lányokból és asszonyokból alakult egy közösség, akik maszkok készítésébe fogtak. Az elmúlt két hét alatt közel húszan csatlakoztak a kezdeményezéshez.

P. Pusztai Nóra

Ingyen osztották ki a saját készítésű maszkokat

Fotó: Tömösközi Károly

– Vegyes a társaság, a nyugdíjastól a gyesen lévő kismamákig mindenféle tagunk van – mondta Pete Katinka, a közösség összefogója. Hozzátette: szívesen fogadnak anyag- és gumifelajánlásokat a maszkok készítéséhez.

– Kapacitásunk egyre növekszik, a kedvünk és a segíteni akarásunk töretlen, ezért várjuk a javaslatokat, kéréseket, hol van még szükség maszkokra – tette hozzá.

Ingyen osztották ki a saját készítésű maszkokat
Fotó: Tömösközi Károly

A lakosok mellett kórházi dolgozóknak és a polgárőrség tagjainak is készítettek védőfelszereléseket, az elmúlt időszakban közel kétezer maszk került ki a kezük közül. A jegyzővel és a helyi polgárőr egyesülettel egyeztetve Tiszaföldváron két helyszínen is tartottak ingyenes osztást. A város főterén és a homoki általános iskolával szembeni téren vehették át a maszkokat a helyiek.

– Fegyelmezettek voltak a földváriak, mindenki betartotta a szabályokat – mondta Kecse László, a Tiszaföldvári Polgárőr Egyesület elnöke.

Fotó: Tömösközi Károly

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában