közösségi összefogás

2020.04.08. 11:30

Élhetőbb falu, kétszáz facsemetét ültettek el Jánoshidán

Folyamatosan szépítik a település zöldfelületeit. Idén immár tizenötödik alkalommal rendezték meg a Jánoshidai Előadók Jótékonysági Estjét. A nagy népszerűségnek örvendő kulturális, szórakoztató program bevételének egy részéből nemrég facsemetéket vásároltak.

Illés Anita

Önkéntesek segítettek a fatelepítésben

Fotó: Illés Anita

A növényeket az elmúlt hetekben ültették el. Első alkalommal száz darab nyárfacsemetét helyeztek ki a Berek utca végén található területre. A munkálatokat és a fák gondozását Varga Zoltán vállalta el. A faültetési program részeként második alkalommal a minap szintén száz darab nyárfával szépítették a községet az úgynevezett Lipták-gödörnél. A csemetéket ezúttal Szőke Róbert, Fehér Zoltán, Kovács Antal, Kiss János és Eszes Zsolt ültették ki.

A lakosok, a civil közösségek, valamint az önkormányzat és az intézmények is aktívan részt vesznek olyan kezdeményezésekben, amelyek még élhetőbbé teszik a községet. A fatelepítés célja azon túl, hogy szebbé, zöldebbé varázsolja a közterületeket, hozzájárul a klímaváltozás káros hatásainak mérsékléséhez is.

Önkéntesek segítettek a fatelepítésben
Fotó: Illés Anita

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában