felvétel

2020.04.03. 07:00

Eljött az óvodai beiratkozás ideje Szolnokon is

Az emberi erőforrások minisztere a 2020/21. nevelési évre történő óvodai beiratkozások vonatkozásában egyedi eljárási szabályokat határozott meg. 

Itt olvasható a szolnoki önkormányzat fenntartásában működő óvodák felvételi rendjéről szóló tájékoztató:

Ha a szülő nem a lakóhelye szerinti körzetes Szolnok Városi Óvodák Tagintézményébe, hanem egy másik Szolnok Városi Óvodák Tagintézménybe szeretné gyermekét beíratni, akkor ezt a szándékát a Jelentkezési szándéknyilatkozaton elsősorban elektronikus úton (a Szolnok Városi Óvodák honlapján található linken, vagy a [email protected] online.hu e-mail címen), postai úton (Szolnok, Szapáry u. 8.) vagy – különösen indokolt esetben – a Székhelyintézmény (Szolnok, Szapáry u. 8.) előtt kihelyezett gyűjtődobozba elhelyezve jelezheti 2020. április 17-ig. Ez a jelzés nem jelenti a gyermek automatikus felvételét a körzeten kívüli, választott óvodába, a kérésekről a szabad férőhelyek függvényében dönt az óvodavezető.

Azok a szolnoki lakosok, akik gyermeküket NEM a Szolnok Városi Óvodák valamely tagintézményébe kívánják beíratni, a kiválasztott – magán, egyházi, más települési – óvodába 2020. április 2 – április 17. között jelentkezhetnek.

A Szolnok Városi Óvodák 2020. április 21-ig hivatalból felveszi azokat a szolnoki gyermekeket a lakóhelyük szerinti körzetes tagintézménybe, akik vonatkozásában nem érkezett jelzés más óvodától, hogy felvette őket. A beiratkozáshoz szükséges iratok

bemutatására ebben az esetben a gyermek első óvodai nevelési napján kerül sor.

Az óvodák címlistája, a körzetükhöz tartozó utcajegyzék, valamint a jelentkezési szándéknyilatkozat az önkormányzat honlapjáról, valamint a Szolnok Városi Óvodák honlapjáról letölthető 2020. április 2-től.

A beiratkozással kapcsolatban részletes információt kérhetnek az alábbi elérhetőségeken: +36 20 361 2044; +36 20 336 1183; 06-56/503-471, illetve [email protected] online.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában