Vásár

2020.04.05. 14:00

Házhoz viszik a termékeiket a szolnoki termelők

Az éves rendezvénynaptár szerint vasárnap újra kinyitná kapuit az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ rendezvénye, a helyi termékek vására a megyeszékhely központjában.

Rimóczi Ágnes

A kialakult helyzet miatt azonban vasárnap délelőtt sajnos üres marad a Hild tér és az Agóra aulája. Ám a népszerű, ízekben, illatokban, valamint különlegességekben bővelkedő gasztrorendezvény „rajongói” vasárnap és a későbbiekben sem maradnak a már megszokott finomságok nélkül.

A vásáron rendszeresen jelenlévő szolnoki és környékbeli kis- és őstermelők, kézművesek ugyanis gondoltak egyet: mi lenne, ha ők mennének a vásárlókhoz. Az ötletet pedig nagyon gyorsan tettek követték, s elindították a házhoz szállítást. Az Agóra illetékes munkatársai természetesen segítséget nyújtanak ebben számukra, a közösségi oldalon „kapcsolják össze” a termelőket és vásárlóikat.

Persze már vannak jól bevált „vonalak”, sokan hónapok, sőt évek óta ugyanazoktól a termelőktől, kézművesektől vásárolnak. Nos, ez a mostani kezdeményezés számukra is előnyös, hiszen hozzájuthatnak a már jól bevált, megszokott ízű ételekhez, italokhoz. Hasznos lehet mindez az otthon maradó időseknek is, akik házi ízekre vágynak. A teljesség igénye nélkül méz, sajt, húsáru, zöldség, gyümölcs, kézműves termékek, és még sok egyéb finomság jut így el a vásárlókhoz.

A helyi termékek vására tehát nem szűnt meg, csak átmenetileg kicsit átalakult. S bár az igazi vásári hangulat néhány hétig hiányzik majd, az ételek, italok, kézműves termékek megmaradnak. A vásár egyébként immár öt esztendeje népszerű, közel ötven szolnoki és Szolnok környéki termelő részvételével. Remélhetőleg mielőbb visszaáll a régi rend, és nemsokára újra benépesül a Hild tér, és finom illatok lengik be az Agóra auláját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában