bárki jelölhet

2020.04.26. 14:00

Ismét keresik a megyében az év orvosát

A megyében élők újra szavazhatnak kedvenc orvosukra, a Magyar Orvosi Kamara Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Szervezete ugyanis idén is átadja az év orvosa díjat.

Molnár-Révész Erika

– Erre az elismerésre minden olyan magánszemély jelölhet valakit, aki saját, vagy hozzátartozója kezelésének, gyógyításának konkrét történetét megírja. Olyat, amely az elmúlt egy évben történt, ezzel bemutatva egy Szolnok megyében dolgozó orvos kiváló szakmai munkáját, lelkiismeretességét, humanitását – tájékoztatta lapunkat Dr. Molnár Ferenc, a Magyar Orvosi Kamara megyei elnöke.

A betegtörténeteket egy- vagy kétoldalas terjedelemben írásban a kamara szolnoki Konstantin úti irodájába, vagy elektronikus úton a kamara e-mail-címére lehet elküldeni május 1. és május 30. között.

– A kamara ezzel a díjjal nem életpályákat, hanem az elmúlt egy évben megtörtént olyan magas szintű orvosi ellátást szeretne elismerni, amelyhez példaértékű orvos-beteg kapcsolat társult – hangsúlyozta az elnök. A beérkezett jelölések alapján a nyertesről a területi orvosi kamara elnökségi ülése dönt. A díjat, amely Pogány Gábor Benő szobrászművész kisplasztikája, várhatóan az idei Semmelweis napi ünnepségen, július elején adják át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában